Megkezdődött a vizsgaidőszak - avagy magoljunk ezerrel!

2013.12.18 12:08

Sziasztok!
Újabb hét -  újabb bejegyzés a SzikkBlogon! ;)

    Már több, mint egy egész hete tart a vizsgaidőszak. Mindenki igyekszik a legalkalmasabbnak tűnő helyet kiválasztani magának, ahol aztán belevetheti magát a könyvek, jegyzetek, mindenféle tanulnivalók sokaságába. Valaki egész éjszaka tanul, nappal pedig alszik, valaki meg éppen fordítva. Velem pl. így fordult elő a minap, hogy az egyik szobatársammal épp csak egy köszönés erejéig futottam össze.

    A vizsgaidőszak első napjára esett az idei félév utolsó csendes estéje, melynek témája az advent volt. Azt hiszem, nem csak emiatt, de kicsit csendesebb lett a ház…

    Jó néhányan továbbra is járnak rorátéra- a legbátrabbak 6-ra a jezsuitákhoz, azonban sokan választják a keddi és csütörtöki napokon a Lelkészséget, szerdánként pedig itt a kollégiumban vehetünk részt hajnali misén, utána közös reggelivel.

    Folyamatosan zajlanak a Szikk Championship izgalmas mérkőzései is. Vannak nagyon ügyes és sikeres csapatok, de reméljük, előbb-utóbb mindenki még jobban belejön.

    Csütörtök este volt a Lelkészségen a karácsony, ahol közös imádsággal, énekléssel, mesével, és finom forralt borral, meg vacsorával ünnepeltünk együtt.

    Pénteken már a koliba is beköszöntött a karácsonyi hangulat :) Az egész nap lázas készülődéssel, nyüzsgéssel telt. Este szentmisével kezdtük a közös karácsonyozást, majd egy rövid műsor után átadtuk egymásnak az ajándékokat. Kaptunk egy új társast is!! :P

    Ezután elérkezett az a különleges pillanat, mikor az elsős kollégisták angyalai „földre szálltak”. Igazán hálásak lehetünk nekik azért a sok-sok kedvességért, meglepetésért, odafigyelésért, amellyel megajándékoztak bennünket a félév során :)

    Azt hiszem, sok szép élményt tudhatunk magunk mögött.

    Most pedig: tanulunk, amíg el nem érkezik a várva várt szünet! :D

Anna