Blog

Ismét lendületben

2014.02.26 00:43

Sziasztok! :)

    Az elmúlt héten fejest ugrottunk az egyetemi élet mindennapjaiba, emellett pedig természetesen a kollégiumban sem unatkoztunk :)

    Hétfőn este az előző félévben is nagy népszerűségnek örvendő röpi ismét elindult, ahol a sport kedvelői egy jó társasággal együtt tölthették idejüket. Ha már a sportoknál tartunk, akkor nem hagyhatom megemlítés nélkül, hogy a Championship labdarúgó mérkőzései tovább folytatódtak, ahol nagyon izgalmas meccseknek lehettünk szemtanúi.

    A héten a félév első koligyűlése is megrendezésre került, ahol a DB-KT új tagjai bemutatkoztak, továbbá a félévkor újonnan beköltözött elsősök is megmutatták magukat új lakótársaiknak :)

    A 2014-es Oscar díjátadó közeledtével a koli falain belül a hét folyamán eddig két Oscar-díjra jelölt filmet nézhettünk meg a társalgóban - természetesen tea és popcorn kíséretével.

    Röviden és tömören ezek történtek velünk. Jövő héten újra jelentkezünk! :)

 

Saci

Vissza a "szürke" hétköznapokhoz

2014.02.16 14:17

    Ha kicsit lassan, vagy éppen túl gyorsan, de a vizsgaidőszak véget ért és elkezdődött a tavaszi félév. Megérkeztek hozzánk új kollégistatársaink is, akik már be is költöztek és együtt kezdhettük el velük a szorgalmi időszakot. Reméljük sikerül majd beilleszkedniük, és igazi otthonra lelnek köreinkben :)

    Még nem teljesen indult újra az egyetemi élet, hiszen még nem is tartottak meg minden órát a héten, ezért most még kicsit több szórakozási lehetőségünk adódott a koli falain belül.
    Bár az uv-hét óta a tanulás miatt (illetve a rejtélyes éjszakai konyhai asztalvariáló programok miatt) a Championship meccsek most sajnos kicsit szüneteltek, a filmezések, a LAN-partyk, és a társasjátékozások azonban egyre nagyobb számban voltak jelen az estéinkben. A vizsgaidőszaki péntek esti Matiné-sorozat is véget ért. Bár a focibajnokság nem, a Szent Imre Kosárlabda Bajnokság intenzíven folytatódott a héten az All-Star gálával, mielőtt a tavaszi rájátszás elkezdődne.

    Megtartottuk idei első Taizéi imaóránkat is január utolsó hétfőjén, Levente pedig egy egyedi olasz nyelvű misét is celebrált nekünk a koli kápolnájában.
Az első kézműves körön is részt vehettünk már a héten, Gyöngyi szervezésében, ahol a kreatív lányok virágokat készíthettek maguknak drótból.

    A következő félév nehézségei előtt kívánunk mindenkinek tartalmas és eredményteli szorgalmi időszakot! :)

Noncsi

Vizsgaidőszak - közeledik a hajrá! ;)

2014.01.21 21:16

Sziasztok!

 

    Elrepült egy újabb hét a vizsgaidőszakból, s közben telnek a kollégium eseménydús mindennapjai is. ;)

    A DB-KT választásnak már a második fordulójánál tartunk, és a lelkes jelöltek igyekeztek viccesebbnél viccesebb plakátokkal ellátni az egész épületet, nehogy valaki elfelejtse, kire is kell/érdemes szavazni. A legtrükkösebbek még arra is ügyeltek, hogy mivel lehet jobban megszólítani a lányokat, illetve mivel a fiúkat ... :)

    Enni mindig, még a nagy tanulás közepette is muszáj: Bági indított egy menzát, hogy egyszerűbbé tegye a vizsgázók életét. Mindennap újabb finomsággal örvendezteti meg az arra jelentkezőket. Igazán színes a menü, így nagy segítség azoknak, akiknek épp nincs kedvük, vagy idejük a főzőcskézésre.

    Kedden volt a Lelkészségen a házszentelés, ahol együtt ünnepelhettük meg, hogy végre befejeződtek a felújítási munkálatok. Az este közös misével kezdődött, majd jó hangulatú beszélgetés várta a résztvevőket, némi harapnivalóval… :P

    A Szikk Championship csapatai között még mindig folyik a verseny, annak ellenére, hogy egyre nehezebb megszervezni az esti játékokat. Több csapatnak nincs elegendő játékosa, mert sokaknak tanulnia kell, mások meg már hazamentek, de előbb-utóbb biztosan sikerül sort keríteni a meccsekre! :)

    Azt hiszem, mára ennyi, jövő héten újból jelentkezünk! ;)

 

Anna

Tovább az úton - folytatódik a vizsgaidőszak

2014.01.15 00:59

    Üdv minden kedves olvasónknak! Január 3. hetében járunk, újra jelentkezik a SzikkBlog - az elmúlt hét eseményeivel!

    A múlt hétvégén futballcsapatunk, a Szikk FC részt vett a Malac Kupa nevű rendezvényen - amely egy városi football bajnokság -, és bár nem értünk el említésre méltó helyezést, “…megcselekedtük, amit megkövetelt a haza”.

    A héten lassan mindenki visszarázódott a vizsgaidőszak diktálta feladatokra, igyekszünk a legjobb formánkat nyújtani a hőn áhított érdemjegy megszerzése érdekében, de esténként, amikor lemegy a nap, az élet felpezsdül, és a figyelem ismét a Szikk Championship eseményeire koncentrálódik. A hét elején nem kevesebb, mint 4 izgalmas meccsnek lehettünk tanúi, vagy épp részesei; mindenki próbálta a legtöbbet kihozni magából az ütközetek alatt, az eredmények is egyértelműen ezt tanusítják.

    Hétfőn hagyományosan lezajlott a házszentelés is, körbejártuk a kollégiumot, majdnem minden szobába bejutottunk ;)

    A koliban hatalmas lendülettel folytatódik a kampány a kollégium Diák Bizottságába, ill- Kollégiumi Tanácsába való bekerülésért egyaránt, és bár még csak a választás első fordulójában tartunk, mindenki már most szeretné a legnagyobb támogatottságot magáénak tudni. Az eredményt mindenki izgatottan várja; vajon ki tölti be a következő évben ezeket a pozíciókat?

    Ezt segítve az előző ciklusban megválasztott DB-KT szervezett egy nyitott Gondolatmegosztó beszélgetést, ahová mindenki benézhetett, és az épp leköszönő megbízottak megosztották tapasztalataikat az esetleges leendő tagokkal, választókkal, hogy leginkább körültekintően és tudatosan tudjunk a jelöltekre szavazni, tisztában legyünk azzal, hogy milyen feladatokat kell ellátnia a DB-KT tagjainak.

    Ezzel búcsúznék egyenlőre, hamarosan újra jelentkezünk!

Tofee

Így indítottuk 2014-et

2014.01.06 09:47

Sziasztok!

 

    Elérkezett az új év, és ezzel az új blog bejegyzés ideje is :)

  Az elmúlt héten a karácsonyi szünet alatt mindenki a szeretteivel töltötte az ünnepeket, majd pedig az otthonlét után feltöltődve tért vissza a kollégium egy kisebb lelkes csapata, hogy az óévet elbúcsúztassa, és közösen köszöntse a 2014-es évet.

  2013 utolsó napján dél körül már egyre többen megérkeztünk, majd a délután folyamán elkezdődött az esti program előkészítése. Voltak, akik a bevásárlásban segítettek, olyanok is, akik a virsli főzésében, illetve a forralt bor elkészítésében, valamint a társalgó és a konyha feldíszítésében nyújtottak segítő kezet. Röviden tehát mindenki kivette a részét a munkából, és ott igyekezett segíteni, ahol tudott.

  Az este folyamán 10 óra körül kezdetét vette a társalgóban a vetélkedő, ahol különböző feladatok megválaszolásával értékes ajándékokat lehetett nyerni. Éjfél előtt a legtöbben kisebb- nagyobb csoportokban elindultunk a Széchenyi térre megnézni a tűzijátékot, ahol boldog új évet kívántunk egymásnak, majd a kinti hidegből hazatérve jó étvággyal fogyasztottuk a frissen főtt virslit, ezután pedig a társalgóban kezdetét vette a hajnalig tartó buli, ki meddig bírta.

  Másnap a romok eltakarítása következett, ezt követően egyre többen belemerültünk a tanulásba, mivel bizony nyakunkon a vizsgaidőszak. A hét végére már sokan visszajöttek készülni a vizsgákra, mert jövő héttől ismételten megmérettetések elé állunk, de reméljük, hogy minél nagyobb sikerekkel vesszük majd az akadályokat. ;)

 

  Minden blogolvasónak Áldott, Békés, Boldog Új Évet Kívánunk, valamint kitartást és sikeres felkészülést a vizsgákra!

 

                                                                                                                                 Saci

 

 

Ünnepekre hangolódva

2013.12.28 11:20

    A kollégiumi karácsonyt követő héten mindenki lázasan vetette bele magát a tanulnivalóba, hiszen igyekeztünk még pár vizsgán túl lenni az ünnepek előtt, hogy minél kevesebbel kelljen szembenéznünk  majd az új év elején. 

   Természetesen akik már hamarabb végeztek igyekeztek minél több kikapcsolódási lehetőséget találni, így tovább folytak a Championship izgalmas focimeccsei és szinte minden este filmezhettünk is közösen. Ez utóbbi lehetőségnél igyekeztek a szervezők is olyan remekműveket és klasszikusokat választani, amelyekkel ráhangolódhattunk az ünnepre, így megtekinthettük a nagy népszerűségnek örvendő Bunyó Karácsonyig c. filmet is ;)

    A közeledő karácsony hangulata érződött a konyhában is, amikor a vizsgázók és a karácsonyi vásárból érkezők a hazautazóktól búcsúztak. Leghamarabb azonban nem a szobák ürültek ki, hanem a fagyasztók, amik ugyanis csütörtökön reggel már leálltak és a felesleges élelmek nemsokára gazdára találtak.

  Szép lassan vége szakadt a csomagolásnak, készülődésnek, sütés-főzésnek, filmezéseknek is, hiszen szombat délig mindenki hazasietett, hogy szeretetben várja a karácsony eljöttét és feltöltődve kezdje el az új esztendőt.

     Áldott karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak! :)

 

Noncsy

Megkezdődött a vizsgaidőszak - avagy magoljunk ezerrel!

2013.12.18 12:08

Sziasztok!
Újabb hét -  újabb bejegyzés a SzikkBlogon! ;)

    Már több, mint egy egész hete tart a vizsgaidőszak. Mindenki igyekszik a legalkalmasabbnak tűnő helyet kiválasztani magának, ahol aztán belevetheti magát a könyvek, jegyzetek, mindenféle tanulnivalók sokaságába. Valaki egész éjszaka tanul, nappal pedig alszik, valaki meg éppen fordítva. Velem pl. így fordult elő a minap, hogy az egyik szobatársammal épp csak egy köszönés erejéig futottam össze.

    A vizsgaidőszak első napjára esett az idei félév utolsó csendes estéje, melynek témája az advent volt. Azt hiszem, nem csak emiatt, de kicsit csendesebb lett a ház…

    Jó néhányan továbbra is járnak rorátéra- a legbátrabbak 6-ra a jezsuitákhoz, azonban sokan választják a keddi és csütörtöki napokon a Lelkészséget, szerdánként pedig itt a kollégiumban vehetünk részt hajnali misén, utána közös reggelivel.

    Folyamatosan zajlanak a Szikk Championship izgalmas mérkőzései is. Vannak nagyon ügyes és sikeres csapatok, de reméljük, előbb-utóbb mindenki még jobban belejön.

    Csütörtök este volt a Lelkészségen a karácsony, ahol közös imádsággal, énekléssel, mesével, és finom forralt borral, meg vacsorával ünnepeltünk együtt.

    Pénteken már a koliba is beköszöntött a karácsonyi hangulat :) Az egész nap lázas készülődéssel, nyüzsgéssel telt. Este szentmisével kezdtük a közös karácsonyozást, majd egy rövid műsor után átadtuk egymásnak az ajándékokat. Kaptunk egy új társast is!! :P

    Ezután elérkezett az a különleges pillanat, mikor az elsős kollégisták angyalai „földre szálltak”. Igazán hálásak lehetünk nekik azért a sok-sok kedvességért, meglepetésért, odafigyelésért, amellyel megajándékoztak bennünket a félév során :)

    Azt hiszem, sok szép élményt tudhatunk magunk mögött.

    Most pedig: tanulunk, amíg el nem érkezik a várva várt szünet! :D

Anna

Irány a vizsgaidőszak! ;)

2013.12.09 21:27

Sziasztok!

Újra itt a SzikkBlog! :) 

    A múlt héten tanúi lehettünk a szorgalmi időszak végi ZH-k okozta őrületnek, mindenki lázasan tanult, készült a vizsgaidőszak előtti utolsó megmérettettésre. Lent a konyhában naponta hallhattuk, hogy épp valaki túl van egy-egy ZH-n, vagy esetleg egy elővizsgát tudhatott maga mögött.

    A vizsgafelvétel is elindult, mindenki nekiesett a vizsgákra való tanulásnak, a vastag könyveknek, és órai jegyzeteknek, éjjeleket és nappalokat nem kímélve a várt jegy reményében.

    Az izgalmakat csak fokozta a várva várt Szikk Championship kezdete! Csütörtökön lezajlott a szezonnyitó mérkőzés a kollégium házibajnokságában, amelyben idén 6 csapat mérkőzik meg egymással a kupáért!

    December 5-én este ellátogatott hozzánk a Mikulás bácsi is, és a krampuszokkal szétosztották meglepetéseiket a kollégisták között; volt, aki csokoládét kapott, mások lufit, pónit, vagy bármi egészen mást, amit csak a kollégisták kitaláltak egymásnak! A kollégium kapott új grillezős microhullámú sütőt is, amit már nagyon vártak az itt lakók, így végre újraindulhat a melegszendvics szezon is.

    Így indulunk neki a vizsgaidőszaknak, reméljük, hogy a január végén elégedetten emlékszünk majd vissza erre a hétre! ;)

Tofee

Ilyen volt a novemberünk

2013.12.03 20:07

Sziasztok!

 

    Ez most egy kedd lett, de itt az újabb blogbejegyzés. Remélem már nagyon vártátok az új összefoglalót. ;)

    Kollégiumunk élete novemberben sem volt unalmas, mivel sok színes programon vehettünk részt. Ezek közül szeretném kiemelni a legfontosabbakat.

    A hónap elején, november 8-án került megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető Szent Imre nap. A program a közös szentmisével kezdődött, amelyet Kondé Lajos atya celebrált. Ezután az ünnepi műsorral folytatódott az este, melyen a kollégium tehetséges lakói léptek fel különböző produkciókkal. Több zenei fellépő is megmutatta tehetségét, többek között énekes, kamara, zongora és fuvola előadás keretében, ezeken kívül pedig két prózai műsorszámot is hallhattunk. A színvonalas est után közös vacsorán vettünk részt, ahol az ízletes étel fogyasztása közben alkalmunk nyílt egy kis beszélgetésre is. A vacsora után a vezetőség meglepetéssel készült nekünk. A szeptemberben újrafestett tornaterem falára mindenki felnyomhatta a festékes kézlenyomatát, amely még színesebbé, és vidámabbá varázsolja az amúgy is szépen kifestett falakat. Az étkezés utáni romok eltakarítását követően a kollégium egy kisebb lelkes csapata maffiázott, néhányan sakkoztak, majd 11 óra körül kezdetét vette a hajnalig tartó buli, ahol nagyon jó volt a zene és társaság is.

    Nekem ez volt életem első Szent Imre napja, de már alig várom a következőt, mivel kellemes volt a hangulat, és jó volt együtt szórakozni a barátaimmal.

    Ez a hétvége igen mozgalmasnak bizonyult. A kollégiumban már évek óta hagyománya van az angyalkázásnak. Ez röviden annyit jelent, hogy minden első éves kolisnak van egy, vagy több felsőbb éves angyalkája, akinek a kiléte egészen karácsonyig rejtve marad. A védencek és az angyalaik levelezés útján tartják a kapcsolatot, próbálják egymást megismerni, és gyakran még valami édességgel is kedveskednek a másiknak. Az idei évben az angyalkák nagyon kreatívak voltak, és egy meglepetés programmal készültek számunkra. November 10-én hajnalban három óra körül ébresztettek minket, hogy az általuk igen jól kitervelt feladatokat párokban végigcsináljuk. Az éjszaka folyamán a kollégiumból egy igencsak kísérteties szellemkastélyt varázsoltak. A folyosókon csak mécsesek világítottak, és így mentünk egyik állomásról a másikra. Először a jósnőnél jártunk, aki hasznos tanácsokkal látott el az estével kapcsolatosan, illetve talizmánokat rajzolt az arcunkra, ami éjszaka megvédett minket a gonosz szellemektől. A következő állomásnál az elvarázsolt, és egy vámpír által őrzött labirintusban elrejtett üzenetet kellett megtalálnunk, ami segített az este folyamán a célunk elérésében, Levente atya (a koli igazgatója) megtalálásában, és kiszabadításában. Ezután a zombi tanyává alakított konyhán kellett átverekednünk magunkat, ahol egyre több ijesztő zombi támadása közben kellett vámpírfogakat gyűjtenünk, majd a tornateremben a boszorkány által kotyvasztott trutyikban turkálva találhattuk meg a kulcsot, ami Levente bilincsét nyitotta.

    Az utolsó állomás a jós boszorkánál volt, ahol megtudtuk, hogy merre találhatjuk a rabságban lévő igazgatónkat, akit végül sikerült kiszabadítanunk a kulcs és a varázsige segítségével, ő pedig mentőakciónkért cserébe megvendégelt minket egy kis sütivel és üdítővel, ezt követően pedig - dokumentálva az estét - fényképeket is készítettek rólunk. Mindezek után sok élménnyel gazdagodva mentünk vissza aludni. Reggel ébredés után pedig mindannyian elgondolkodtunk rajta, hogy ez most álom volt-e, vagy tényleg a valóság!?

    November 11-én a lelkiekben való elmélyülésre, a mindennapokból való kizökkenésre, és az elcsendesülésre volt lehetőségünk a csendes este keretében, melynek témája a „Döntés” volt.

    November 13-án a lelkészség által szervezett táncházon sokan vettek részt a kollégiumból. Ez alakalommal szatmári- és felcsíki táncokat tanulására nyílt lehetőség. A táncok mellett volt zsíros kenyér, tea, és természetesen az elmaradhatatlan jókedv is.

    Ezen az estén, aki nem mozgásra vágyott, az a kollégiumon belül is találhatott magának programot. A Csillagfény felolvasóest keretein belül ezúttal Wass Albert verseivel örvendeztetett meg minket Kata.

    November 14-én Uzsalyné Pécsi Rita előadásán vehettünk részt, melynek témája „A hatékony önnevelés kulcsa az érzelmi intelligencia fejlesztése” volt, mely keretében rengeteg dolgot tanulhattunk meg magunkról.

    Novemberben a Szent Imre nap mellett a másik nagy esemény a Katalin napi bál és zenei est volt, amely a Karolina Szakkollégium, a Sík Sándor Piarista Egyetemi Szakkollégium, a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium, ill. a Szent Imre Szakkollégium szervezésében került megrendezésre a  Kapca kávézóban. A program este 7-kor kezdődött a Romani Designe divatbemutatójával, ahol nagyon érdekes volt látni egy másik kultúra ruháit. Ezt követően 8-kor kezdetét vette a zenei est, ahol a sokszínű program keretein belül tehetségesebbnél tehetségesebb fellépőket hallgathattunk meg, tízkor pedig maga a bál következett! A talp alá való élő zenét a Happening Band biztosította, óránként pedig a táncot megszakítva különböző programok következtek. Háromszor volt tombola, melyek során értékes nyeremények kerültek kisorsolásra. Ezen kívül volt még táncbemutató, bálkirály és bálkirálynő választás, illetve break fellépés is! A hajnalig tartó bálban láthatóan a többiek is jól érezték magukat, és ezúttal is köszönjük a szervezőknek ezt a csodálatos estét J

    Hát röviden összefoglalva így nézett ki a novemberünk. Remélem, hogy a következő hónap is hasonlóan esemény- és élménydús lesz!

                                                                                                                                                                                                                                                                               Saci

Így indítottuk a tanévet - szeptember & október

2013.11.25 01:00

Sziasztok! ;)

    Bár már javában novembert írunk, a tanév mégsem most kezdődött, ezért először is az elmúlt két hónap (rengeteg) eseményét szeretnénk feleleveníteni átfogóan.
   Idén augusztus 29-én kezdődtek a kollégiumi takarító napok, ahol a rendrakás mellett új kollégistáinkkal játékos programok keretein belül ismerkedhettünk meg. A takarítás mellett egy különleges feladatot is elvégeztünk e pár nap során: tornatermünk megújult lelkes festőcsapatunk segítségével és új belsőt kapott. A falakat újonnan már nem csak az egyszerű (és immár tiszta) fehér festék fedi, hanem a falakra ezen felül felkerültek a kollégium és a kollégium sportcsapatainak címerei, illetve pár színes sportoló alak is. A tornateremben eltöltött idő az otthonosabb légkörnek hála most már sokkal vidámabb. 
    A nyitóhétvégén a sok koligyűlést esténként rendszeres maffia csatákkal pihentük ki, de szombaton egy rendhagyó városi vetélkedőt is szerveztek számunkra a diákbizottság tagjai, ahol a célállomáson egészen Hawaii-ig repítettek bennünket. A nyári koktélparty hangulatát a virágos ingek mellett a fáklyák, a függőágy és a virágfüzérek dobták fel, este pedig a kerti moziban szórakozhattunk együtt a szabad ég alatt.
    Szeptember 1-én kollégiumunk a szegedi alsóvárosi ferences templomba látogatott el, ahol egy mise után a nemrég kialakított Ferences Látogatóközpontot is megtekintettük. Miután szendvicseinket is elfogyasztottuk a Mátyás téren felesleges energiáinkat métával és focival vezettük le.

    Szeptember 2-ával megkezdődtek egyetemi hétköznapjaink is, emellett pedig a programok is elkezdődtek a ház falain belül. Még az első héten megrendezésre került az idei első Csajos este, ahová egy fiú sem tehette be a lábát, a lányok pedig felszabadultan szórakozhattak együtt körmöt festegetve egy romantikus vígjátékon. A következő héten egy extra Harry Potter maratonon is részt vehettünk minden nap, ahol a filmek után a filmekről is beszélgettek a nézők.  A filmeknél és a filmkluboknál tartva, idén is folytatódik péntek esténként a Más-kép, ahol a mozi után másképp értelmezik a látottakat a résztvevők. A legújabb hangvételű (és egyben legvitatottabb) filmklub azonban kétségtelenül Peti Asylum filmklubja, ahol vasárnap esténként az Asylum filmgyár által készített alacsony költségvetésű horror és katasztrófafilmeknek szánt komédiákon szórakozhatnak azok, akik kedvelik az ilyesmit.

    A tavalyi Cultus irodalmi esteket új köntösben a Csillagfény felolvasóestek váltották fel, ahol eddig Radnóti műveiből szemezgethettek a verskedvelők.

Idén a Tudniillik Teaház egyelőre nem talált vezetésre, ám minden héten, csütörtökön este szakszemmel elemezhetünk egy-egy sorozatrészt a  Dr. House klubban, így akár azt is megtudhatjuk bennfenteseinktől, hogy mi az a lupus.

    A Másfélórázás programja is megújult, kollégistáink már 90 perc alatt igény szerint akár idegen nyelven is ismerkedhetnek a számukra véletlenszerűen kisorsolt emberekkel, hogy jobban is megismerkedhessenek egymással közösségünk tagjai.

    Öntevékeny csoportjaink közül azonban mindenképp a legtevékenyebb a Gyöngyi által vezetett Kézműves Körök, ahol eddig megtanulhattuk, hogyan kell egyszerűen, mégis nagyszerűen újjá varázsolni régi pólóinkat, majd a következő alkalmon pedig azt, hogyan is kell gyönyörű virágbrossokat készíteni.  

    A kollégisták számára kötelezően választható szakműhelyek is elindultak, szerencsére a korábbiakon; azaz a biológia szakműhely, a teológia, az előadás, a grafika, a karrier és a tudatos életvezetés órákon felül az előző évekhez hasonlóan újabb műhelyekből is választhattunk.  Szerencsére a „frissek”, azaz a speciális társadalomtudományi műhely, sakk műhely, néptánc műhely és két akkreditált képzés; egy gyakornoki és egy önkéntes program is indult a kollégisták számára, tehát a számos lehetőség közül bárki találhatott neki tetszőt.
Kollégiumunkban idén először nyelvi kurzusok is indultak, ahol németül, angolul és olaszul tanulhatnak a jelentkezők, külsősökkel együtt.

    A nagy hagyományokkal rendelkező foci csapatunk is megkezdte edzéseit, hogy részt vegyenek a Don Bosco Labdarúgó Bajnokságban, kosárcsapatunk pedig a házon belül megrendezett városi Kosárbajnokságban indult. A csapatok eredményeiről a kollégium sport honlapjain tájékozódhattok! Hajrá fiúk, csak ügyesen! ;) A kosár és a foci mellé fellépett az igény egy újabb sportág, a röplabda iránt is a tornateremben, ezért hétfő esténként már röpi edzésekre is járhatnak a sportolni vágyók.

    A fizikai aktivitást igénylő programok mellett természetesen a lelki programok is elkezdődtek kollégiumunkban, októberben már lehetőségünk volt részt venni az idei első Csendes estén, ahol az énképpel, önértékeléssel kapcsolatban vetettek fel számunkra elgondolkodtató kérdéseket a szervezők. A hagyományos taizéi imaórák zenei kíséretét idén sok tehetséges elsős kollégistánk színesíti tovább, reméljük a gyönyörű hangszeres aláfestés mindenki számára könnyebbé teszi az elmélyedést.

    Szeptember első hétvégéjén, 7-én 12-en a Maros torkolatához eveztek a kora őszi napsütésben, ahol egy bográcsozással ünnepelték meg a hajóutat. Idén szeptemberben szerencsére még volt alkalmunk egyszer egy kerti sütögetést is tartani, ahol a szalonnák mellett egy picit mi is felmelegedhettünk nem csak kívül, hanem a társaságban is.

    Szeptemberben az új elsősöktől új lendületet is nyert a kollégiumi élet, így egy régi programsorozatot is sikerült felújítani, ami nem más, mint a házon belüli pókerverseny – természetesen csak a szolidabb, valuta nélküli verzióban ;)

    Az idei elsősökkel igyekeztünk minél jobban és könnyebben megismerkedni, ennek érdekében szinte minden emeleten rendezésre került szintbulikon egy-egy este folyamán kerülhettek még közelebb egymáshoz az emeletek lakói.

    Idén, mint minden évben, most is megrendezésre került az őszi tematikus buli, ebben a félévben mindennel, ami az USA! Minél többen beöltöznek, annál izgalmasabb egy tematikus buli, így itt is volt indián, rabszolga kereskedő, terrorista, Coca-Cola, m&m’s, és még sokan mások, amit csak el tudsz képzelni! Kaptunk hot-dogot, irdatlan mennyiségben popcornt, majd az idő előrehaladtával kezdetét vette a hajnalig tartó buli, ki-ki ameddig bírta.

    Október elején egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy az egész kollégiumot meghívták egy szülinapi koktélpartyra, egy kis táncesttel egybekötve. Sokan meglepődtünk ezen, hiszen ilyet még nem nagyon láttunk, de nagy érdeklődés és kíváncsiság övezte az estét, izgatottan vártuk, hogy mi vár minket a koli tásalgójában. Mindenki elővette az estélyi ruháját/öltönyét, majd lassan egyre többen megérkeztünk az esemény helyszínére, ahol pezsgő, torta, és zene várt minket - de mindenekelőtt remek társaság, barátok, és egy felejthetetlen élmény.

    Október 23-án este Saci tartott felolvasóestet, illetve Levente szervezésében a Temetetlen halott c. filmet nézhettük meg közösen, így tisztelegve az ünnep nagysága előtt.

    Október 30 egy szerda este volt, és ismét egy új keletű esemény várt minket. Koncertre mentünk a Milleniumi Kávéházba, de nem akármilyen koncertre; Viktor és Verus, két kolis adott életükben először koncertet nemcsak a koli lakóinak, de az egész kávéháznak, az egész városnak. Sokan betértünk a koliból is, jobb időtöltést nem is találhattunk volna – habár ezzel egyidejűleg a Megaközi is zajlott, amely szintén nagyon jól sikerült.

Huh, hát egyelőre ennyi lenne… nem unatkoztunk, az biztos! :)

Jövő hétfőn újabb bejegyzéssel jelentkezünk! ;)